Forside  
|
  Mine gamle postkort  
|
  Debatindlæg  
|
  Fotos  
|
  Pressen  
|
  Kontakt  

  

Vandrende pind

 

Langt fra virkeligheden…
Af Birte Rerup

De liberales mest ærlige politiker Søren Pind spørger den 20. august i en kronik i JP – Hvem er de onde?

Søren Pind forveksler lighed med ensretning og tror at enten har man ulighed eller også skal alle være lige som Mærsk McKinney-Møller.

Netop i denne tid er kommunerne i gang med store nedskæringer på børneområdet, ældreplejen osv., selvom der er et stort overskud i statskassen.

Undersøgelser viser, at de fleste borgere ønsker ordentlige forhold for vore ældre og børn frem for skattelettelser. Jeg mener ikke, at vi igennem besparelser kan skabe en gylden fremtid for børnene, men snarere burde lægge flere ressourcer her, så vi i fremtiden ikke ser et a- og b-hold.

Jeg er enig med Søren Pind i, at systemets omklamring er der ingen der ønsker. Vi skal have mere fleksible løsninger for den store gruppe der nu er overladt til sig selv i stedet for økonomisk afstraffelse. Søren Pind forholder sig ikke rigtig til denne gruppe ”der skydes ud” som han kalder det, og ikke lige kan være med pga. manglende evner og uddannelse. Jeg tror faktisk at gruppen vokser ved nedskæringer i de kommunale budgetter på børneområdet.

Mon det er ikke en bedre investering i fremtiden, at sikre fremtidens børn end at fjerne topskatten. Det kan da godt være, at nogle i fremtiden kan slå græsplænen for de mere velstillede. Men er det ikke en lidt fattig plan for fremtiden?

Selvfølgelig er Mærsk McKinney-Møller og mange andre erhvervsfolk vigtige personer for vort samfund, men Søren Pind fordrejer virkeligheden ved at tale om total lighed. Jeg har nu aldrig hørt klager fra de ældre borgere om, at de ville være lige med hr. Møller – de vil såmænd bare på potte, i bad, have god mad, menneskelig nærvær o.l. Her taler vi knap nok om livskvalitet, men det enkelte menneskes basale behov, der skal opfyldes.

Det er den basale velfærd jeg mener vi skal bringe i orden. Søren Pind vil give skattelettelser til dem der har i forvejen. Jeg er langt fra enig med i Søren Pinds holdninger, men derfor kan jeg godt beundre ham for, at han faktisk er den eneste der tør tale, som liberale borgerlige politikere tænker.

 

 

Pas på! 
Denne computer har ingen hjerne
- så brug din egen.