Forside  
|
  Mine gamle postkort  
|
  Debatindlęg  
|
  Fotos  
|
  Pressen  
|
  Kontakt  

Forskellige artikler fra JPÅrhus.

Den borgrlige presse grrrrr, men det er jo hvad vi har. Man vender sig til at blive kaldt en "en lille betonblander", vi ved jo det er deres arbejde at genere os mest muligt.

Offentliggjort 3. maj 2005 03:00 

Kandidater får appetitvækker
Af Jonas Hvid

Socialdemokratiets kandidater til byrådet får i dag chancen for en forsmag på, hvad der venter dem, hvis de bliver valgt til byrådet. Partiets byrådsgruppe har inviteret alle kandidater til at deltage i gruppens møde forud for onsdagens byrådsmøde.

På gruppemødet skal de opleve, hvordan socialdemokraterne forbereder deres stillingtagen til byrådsmødets dagsorden, lige som mere langsigtede emner er til diskussion. Byrådskandidaterne vil efterfølgende overvære onsdagens byrådsmøde.
Tiltaget er arrangeret af den socialdemokratiske uddannelsesgruppe.

»Det er vigtigt for kandidaterne, at de får indsigt i, hvordan tingene foregår, og får lejlighed til at lære argumenterne bag de beslutninger der tages i byrådsgruppen,« forklarer formand for uddannelsesgruppen og socialdemokratisk byrådskandidat, Birte Rerup.

Gruppeformand Hans Halvorsen skal styre den udvidede forsamling gennem dagsordenen.

»Jeg er helt sikker på, at de kan lære meget ved at se, hvordan vi arbejder med sagerne. Samtidig kan de sikkert også give byrådsgruppen inspiration til at se på tingene på en ny måde,« siger han.


Birte Rerup vil i byrådet

socialdemokratiet Den tidligere næstformand for Socialdemokratiet i Århus Birte Rerup vil i byrådet, og derfor er hun af sin partiforening på Christiansbjerg blevet opstillet som kandidat. Politisk erfaring har Birte Rerup fra sine mange år med det organisatoriske arbejde. Fra sin tid som næstformand deltog hun i 2002 sammen med socialdemokraternes politiske ordfører Jacob B. Johansen og gruppeformand Hans Halvorsen i de forhandlinger, som mundede ud i et budgetforlig uden om Venstre og konservative. friis


Offentliggjort 27. maj 2003 03:00 

S-kvinder gør oprør
Af Michael Schrøder

Kun en uge gammel formåede den kvindelige S-fraktion Dagmars Søstre at sætte sit præg på partiets repræsentantskabsmøde.

De kvindelige medlemmer af Socialdemokratiet i Århus kræver ligestilling i partiet. Det signal blev tydeligt markeret af flere socialdemokratiske kvinder på partiets repræsentantskabsmøde mandag aften i Aarhus Kongreshus.

»Ledelsen af Socialdemokratiet i Århus er som det republikanske parti i USA. Præget af midaldrende, hvide mænd bosat i forstæderne,« sagde Gete Villefrance, Trige, på repræsentantskabsmødet.

Kravet fra de socialdemokratiske kvinder kommer efter, at næstformand Birte Rerup på repræsentantskabsmødet ikke ønskede genvalg. Hun erstattes af tidligere pressesekretær Harald Kvist, og dermed består forretningsudvalget udelukkende af mænd.

»Jeg vil opfordre forretningsudvalget til at tage diskussionen alvorligt og ikke bare ringe rundt tre uger før repræsentantskabsmødet,« sagde Camilla Fabricius, Holme, som nu vil være aktiv i den nystartede kvindefraktion i Socialdemokratiet Dagmars Søstre.

»Når der ikke er ligestilling, så for man en niveausænkning, og hvis der kun er mænd, så er niveauet simpelthen for lavt. Det er ikke retfærdigt,« sagde én af initiativtagerne til Dagmars Søstre, tidligere byrådsmedlem Lone Hindø.

Overbærende mænd

Flere mandlige medlemmer kommenterede kvindeoprøret en smule overbærende, og det fik byrådsmedlem Tove Tolstrup til at reagere.

»Det kan ikke nytte, at man blot trækker på smilebåndet. Det er bedrøveligt, at man i 2003 stadig skal kæmpe for at få plads,« sagde Tove Tolstrup.

Formanden for Socialdemokratiet i Århus Erik Houmann Sørensen erkendte, at man ikke er kommet langt med ligestillingen.

»Derfor hilser vi kritikken velkommen, men det skal også siges, at vi har haft flere dygtige kvinder på vej gennem de seneste fem år. Men de har alle trukket sig,« sagde Erik Houmann Sørensen, der inviterede Dagmars Søstre med i Det socialdemokratiske Mandskor ved åbningssangen.


Leder: Personlig stil

Det er faldet næstformanden for Socialdemokratiet i Århus, Birte Rerup, for brystet, at vi her i avisen 13/2 bragte en artikel om den personlige stil hos borgmester Flemming Knudsen.

I et læserbrev i gårsdagens avis mere end antyder den Birte Rerup, at JP Århus skulle have en "skjult dagsorden" ved at se nærmere på den personlige stil hos borgmesteren i landets næststørste by.

Lad det være sagt med det samme: Der er ingen skjult dagsorden. Modsat den (lokal)politiske verden fægter vi altid med åben pande.

Flemming Knudsens stil er taget op til journalistisk behandling, fordi den er et samtaleemne i byen, og fordi Flemming Knudsen er en person, som mange århusianere har en holdning til.

Må vi erindre Birte Rerup om, at borgmesteren selv rettede søgelyset mod sin fremfærd gennem sine ugentlige udsendelser på TV Danmark, hvor ingen begivenhed var for lille til at blive nævnt. At denne optræden efterlod mange århusianere med indtrykket af, at byens borgmester er en receptionsløve, må nødvendigvis stå for Flemming Knudsens regning.

Må vi endvidere erindre Birte Rerup om, at Socialdemokratiet i Århus mindst to gange har undermineret Flemming Knudsens autoritet som byens førstemand. Første gang, da Flemming Knudsen udtalte sig i forsigtigt positive vendinger om udlicitering og anden gang, da han ikke udelukkede muligheden af at inddrage Dansk Folkeparti i praktisk politik.

Begge gange blev Flemming Knudsen eftertrykkeligt banket på plads og ydmyget af sit betonfyldte bagland med formandsduoen Erik Houmann Sørensen og Birte Rerup som dem, der førte kniven. Det var ikke sket i Thorkild Simonsens tid som borgmester.

Må vi endelig erindre Birte Rerup om, at netop Thorkild Simonsens personlige stil favnede langt flere århusianere end Flemming Knudsens. Eller vil Birte Rerup hævde, at Socialdemokratiets politik, holdninger og værdier i Århus anno 2001 er væsensforskellige fra, hvad de var under Thorkild Simonsen, og at det er årsagen til, at Flemming Knudsen ikke nyder samme brede popularitet og respekt som sin forgænger?

Måske rummer Flemming Knudsen flere personlige og politiske kvaliteter, end han hidtil har fået lov til at give udtryk for.

Men dem får han næppe en chance for at vise, så længe Birte Rerup, Erik Houmann Sørensen og de øvrige betonblandere i spidsen for Socialdemokratiet i Århus vedvarende sørger for at udstille Flemming Knudsen som politisk tøffelhelt.

 

Pas på! 
Denne computer har ingen hjerne
- så brug din egen.