Forside  
|
  Mine gamle postkort  
|
  Debatindlęg  
|
  Fotos  
|
  Pressen  
|
  Kontakt  

Crosser i den gamle by

Jeg prøvede en tur gennem Den Gamle By på en crosser - det var ikke nemt....

Læs også

Den Gamle By

Brosten og kørestole – en dårlig kombination

I hjertet af Århus ligger Den Gamle By. Et levende billede af livet, som det var i de gamle danske byer.

Men på trods af, at der gennem de sidste 10 år har være ca. 3 millioner besøgende, er der mange, der pga. adgangsforholdene ikke har kunnet besøge en af Århus største turistattraktioner.
Det vil Birte Rerup byrådskandidat (S) og medlem af Århus Kommunes Handicapråd, nu gøre noget ved.

”Jeg har sat emnet på dagsordenen på et Handicaprådsmøde, da jeg mener at tilgængeligheden til kulturarven er et væsentligt element. Vi skal væk fra myten om, det ikke kan lade sig gøre at ændre noget. Der eksisterer et klart ønske fra gangbesværede, kørestolsbrugere og ældre mennesker med rollator om at kunne besøge Den Gamle By” siger Birte Rerup.

Problemet er brostenene i den Den Gamle By. Det er meget svært for handicappede og gangbesværede at færdes i området.

”Vel er de gamle brosten smukke, og vi skal da heller ikke ødelægge en helhed. Men når jeg får så mange henvendelser fra ældre mennesker, der fortæller, at de i de sidste 10 år ikke har kunnet besøge Den gamle By, simpelthen på grund af frygt for at brække svage fodled o.l., mener jeg, der må kunne laves nogle ganglinier med nænsomhed, forklarer Birte Rerup.

Hun understreger, at hun selv har meget stor interesse i at værne om det bevaringsværdige. Opgaven bliver vanskelig, erkender hun, og det er en opgave, hun går til med stor ydmyghed.

26. maj skal rådet mødes med museumsinspektør Trine Locht Elkjær, Den Gamle By for at finde en løsning.

”Jeg ser frem til mødet med Den Gamle By. Det er en svær opgave, men der eksisterer et klart ønske om øget tilgængelighed til kulturarven,” slutter Birte Rerup.


 

Et godt initiativ
Af Birte Mølgaard, Brabrand Skovvej 2, Brabrand

JEG BLEV GLAD da, jeg i JP 23/5 læste en artikel af Birte Rerup (byrådskandidat for S). Hun vil arbejde for bedre tilgængelighed i Den Gamle By.

Hun har ret i, at det er meget svært for dårlig gående og handicappede at komme rundt i museet.

Jeg er dårlig gående og har ikke været på besøg i Den Gamle By i mange år. Det er ærgerligt, fordi jeg kunne godt tænke mig at komme på julemarked med mine børnebørn eller bare gå en sommertur i byen.

Jeg mener bestemt ikke, at man skal pille alle brosten op, men man kunne lave en kant, hvor det er let at gå og køre med kørestole eller barnevogne.

Gangstien kan sagtens indpasses, så man ikke ødelægger idyllen.

Det er rart, at der er nogle der vil gøre tilværelsen lettere for folk, der ikke er så godt gående.

 

Pas på! 
Denne computer har ingen hjerne
- så brug din egen.