Forside  
|
  Mine gamle postkort  
|
  Debatindlęg  
|
  Fotos  
|
  Pressen  
|
  Kontakt  

 

BR uddeling af roser

"Det kræver tillid, at aflevere sit barn 8 timer i en daginstitution hver dag".

Ord og handling skal hænge sammen

af Birte Rerup 

 

Jeg kan huske et år i budgetforhandlingerne, hvor forældrene og børnene gik ned til Rådhuset og hver lagde en bamse til borgmester Louise Gade, i protest mod hendes politik og besparelser på daginstitutionsområdet. Resultatet blev, at Louise opgav sin politik på området, men forlangte - at spares skulle der, men nu måtte man selv om hvordan.

 

Hvor ofte har vi ikke hørt regeringen understrege, at den negative sociale arv skal brydes. Pressen har ikke engang ulejliget sig til at spørge: Hvornår denne negative sociale arv skal brydes, hvordan vi i Århus ville gøre dette og om der var afsat midler.

 

Der er da nogle børn, der er blevet 4 år ældre uden, der er sket noget.

 

Fogh siger, at der skal tages anderledes fat om de sociale problemer allerede fra den tidlige barndom, samtidig påpeger borgmester Louise Gade gang på gang, at Århus er for dyr mht. pasning af børn i daginstitutionerne, når vi sammenligner os med andre byer. Louise Gade får det nærmest til at lyde, som om man fra de borgerliges side i Århus bare vil have et opbevaringssted for Danmarks fremtid – børnene.  

 

Alle ved, at flere og flere børn får sukkersyge, har fedmeproblemer og andre livsstilssygedommer og samtidig med denne viden skære man ned på kostordningen i daginstitutionerne. Det hænger altså ikke sammen for de ’søde’ børn.

 

Forældrene betaler deres skat med glæde for at få mere kvalitet i daginstitutionerne, de ønsker andet og mere end et opbevaringssted for deres børn, men må de få dette f.eks. kostordningen tilbage og bliver det i et fællesskab i fremtiden eller bliver det som brugerbetaling - noget for nogen?

 

Man kan da ikke bare her i Århus lade forældrene om, at finde veje og jeg syntes her i en valgkamp, det er på sin plads at få at vide hvad vi kan vente os i fremtiden.

 

– Louise Gade hvad er din politik på området mht. hvis vi skal nedbryde den negative sociale arv kræver det opnormering af pædagogtimer, vil du være med til at genindføre kostordningen for alle børnene, påtænker du brugerbetaling på daginstitutionsområdet osv.?

 


 5000 bamser mod besparelser og vi fik aldrig et svar!
af Birte Rerup, byrådskandidat (S)

 

Børnehaver: Jan Bliddal, repræsentant for Århus Venstreforening skriver den 17.oktober,at kvalitetsforingelserne i daginstitutionerne, også er gået udover hans ældste barn og at det er S, der stod bag disse besparelser.

 

Dette er ikke korrekt Socialdemokraterne stod uden for det budgetforlig, der endte med en større sparerunde, og frit valg hos daginstitutionerne om kostordning eller personalebesparelser.

Det gjorde faktisk slet ikke indtryk på V, at 5000 forældre protesterede, og at rådhuspladsen blev fyldt med protesterende bamser, læserbreve i hobevis osv. Da Louise Gade så alle bamserne træf hun den beslutning, at sende aben videre til pædagogerne og forældrene, så de fik ansvaret. Derfor mener jeg det er vigtigt her i valgkampen, at vi får at vide hvilken en politik Louise Gade vil føre i fremtiden på daginstitutionsområdet.

Til dine bemærkninger om en rådmands kompetencer er du lidt gal på den. En rådmand skal efterleve det byrådet beslutter.

Vi er midt i en valgkamp, og det kan vel ikke komme bag på dig, at jeg mener at Nicolai Wammen er det bedste bud på en fremtidig borgmester for Århus.

I stiller med Louise Gade og det er faktisk helt oprigtigt, at jeg ikke ved hvad hun står for på daginstitutionsområdet, men det jeg har hørt Louise Gade udtale er - at Århus er for dyr i forhold til andre byer. Betyder det så, at der skal spares på pædagog timer her og skal vi i fremtiden have øget brugerbetaling ind i daginstitutionerne?

Ca. 16.000 børn bliver hver dag afleveret i en daginstitution af forældrene, som ønsker andet og mere end et opbevaringssted for deres børn.

– Louise Gade hvad er din politik på området mht. normeringen, kostordningen, brugerbetaling osv.?

 

Pas på! 
Denne computer har ingen hjerne
- så brug din egen.