Forside  
|
  Mine gamle postkort  
|
  Debatindlęg  
|
  Fotos  
|
  Pressen  
|
  Kontakt  

mad

"Jeg vil arbejde for at konstordningerne bliver genindført i daginstitutionerne".

Familiesnak
af Birte Rerup

Det undrer mig!

 

Som byrådskandidat får jeg alle steder jeg kommer en god politisk debat med mennesker i forskellige aldre og sammenhæng.
Her sidst til en fødselsdag i en typisk familie med flere generationer samlet. Egentligt var samtale her ligesom så mange andre steder jeg færdes. Flere i familien havde ved sidste Kommunal- og Folketingsvalg stemt på V og K ud fra, at de mente, at deres toppolitikere var bedst egnet.

Det er en meget hjertevarm familie, som jeg besøgte, dog var der nu flere ting man ikke længere brød sig om, og ikke kun for egen vinding skyld. Morfaren kunne f.eks. ikke forstå, at vi seriøst sad og drøftede om der var råd til, at give lille Victor på 1½ år mad i vuggestuen. Nu var det ikke fordi, at man her ikke havde råd til selv at betale for maden, men mere det at ikke alle børn sad ved et fælles bord og spiste et veltillavet måltid mad sammen.

 

Råd til Victors mad?

 

Morfaren havde følelsen af, at han betalte sin skat til fællesskabet og funderede dernæst over om skattelettelserne nu skulle bruges til egentlig brugerbetaling i stedet? Vil vi så også se dette indført på hospitalerne, skolerne o.l.?

Svigerdatteren, som ellers aldrig talte politik fortalte stille, at hun nu måtte gøre rent, når hun var på besøg hos sin gamle tante, i stedet for at køre hende en tur i skoven o.l. når de var sammen. Og her var der ikke råd til ekstra rengøringshjælp, da tanten kun havde sin folkepension.

Svigerdatteren havde da ikke noget imod, at give en hånd med, men hun havde selv problemer med ryggen og det at holde hus og have. Tror du, at min tante kan få hjælp mere end hver 14. dag i en time? Får hun flere timer ved den nye ordning om frit valg?

Dette var bare nogle eksempler blandt mange spørgsmål, der altid ender med – I socialdemokrater må gøre noget!!! Vi vil da til stadighed arbejde for fællesskabet, men jeg sad i mit stille sind og tænkte på hvor svære de næste budgetforhandlinger ville blive. Men lad os nu se, om alle de løfter regeringen gav os i valgkampen nu også bliver udmøntet i kr. og øre. Og lad os nu se om de vil de små, de svage og de gamle det godt.

Vi blev da også enige om, at Louise Gade er en sød kvinde, men om hun arbejder for mere brugerbetaling, yderligere besparelser i hjemmeplejen eller i daginstitutionerne var der ingen af os der vidste.
Heldigvis stemmer flere i denne familie ikke ved næste valg på V og K, men det kan af og til undre mig hvordan folk stemmer.

 

Pas på! 
Denne computer har ingen hjerne
- så brug din egen.