Forside  
|
  Mine gamle postkort  
|
  Debatindlęg  
|
  Fotos  
|
  Pressen  
|
  Kontakt  

 BR talerstol

De grupper vi som altid ser udsat for besparelser er:

Daginstitutionerne, de ældre, handicapområdet og personalet.

 

 

 

Økonomi og hjertevarme

af Birte Rerup

 

Valgkampen 2005 vil efter min mening blive en spændende valgkamp.

Det der i år gør den anderledes end hidtil er at kommunekassen er tom, og at der er udsigt til en negativ egenkapital i 2009 på 1,34 milliard kr. Her er endnu ikke indregnet hvad strukturreformen implementering vi komme til at koste.

Jeg ville personligt ikke have moral til, at gå ud og love store omkostningskrævende ændringer og valgløfter, når jeg kender de dystre tal.

Det der så kan blive spændende at se, er dybden af de politiske visioner og hvordan vi kan genskabe en god økonomi for Århus.

Det der først og fremmest er indlysende at se på, er selvfølgelig indtægtssiden – hvad vi kan gøre for at få underskuddet ned?

 

To forhold er indlysende:

·       At flere kommer i arbejde

·       og boligområdet

 

At flere kommer i arbejde

 

Borgmesterkandidat Nicolai Wammen lancerede i april Socialdemokraternes jobplan. Den hedder "Job til Århus - vejen til velfærd."

Bekæmpelse af arbejdsløshed er hjerteblod for Socialdemokraterne. Vi ved, at det har store personlige, sociale og økonomiske konsekvenser for hver en person og familie, der bliver ramt af arbejdsløshed. Vores plan vil skaffe 2.500 jobs inden for 5 år - og 5.000 flere om 10 år, primært inden for det private erhvervsliv. Det er en plan, der vil skabe en by med plads til alle - og brug for alle.

 

Boligområdet mht. fastholdelse af gode skatteborgere

 

Det er da ualmindeligt ærgerligt og dårlig politisk tæft, at gode skatteborgere må flytte til nærliggende kommuner af den simple grund, at det er for dyrt for almindelige mennesker (lærer, sygeplejersker, o.l.), at købe hus/ejerlejlighed i Århus.

For dem, der så har råd til at bosætte sig i Århus, her er problemet, at de kan ikke finde en grund til salg og udbudet af boliger følger ikke med efterspørgslen. Disse forhold bør der rettes op på.

 

Der er sikkert mange lignende eksempler på indtægtssiden.

 

Skal vi som byrådskandidater så bare læne os tilbage?

Nej! Vi skal holde hoved koldt og hjertet varmt i denne valgkamp, da der nu for alvor er brug for de socialdemokratiske visioner til at klare opgaven på.

 

De grupper vi som altid ser udsat for besparelser er:

 

-        Daginstitutionerne, de ældre, handicapområdet og personalet.

 

Alle 4 grupper der ligger mig og Socialdemokraters hjerte nær. Og vi ved, der allerede nu er sparet ”ind til benet”.

 

Daginstitutionerne ydede i sidste budgetforlig en stor arbejdsindsats med, at finde besparelser og forældrene kunne se kostordninger og andet skåret væk.

 

De ældres forhold med for lidt varme hænder i hjemmeplejen og stressede forhold for medarbejderne, dyre kostordninger o.l. Kan vi være ældresektoren bekendt som arbejdsplads med den nedslidning og minuttyranni der foregår?

På handicapområdet er der stadig mange forhold, der bør rettes op på f.eks. tilgængelighed, botilbud o.l.

Personalet i Århus Kommune har længe gået med uvisheden mht. arbejdsområder og placering ved strukturreformen.


Og samtidig med alle disse forhold går det ufatteligt godt – for nogen. ”Noget for nogen politikken” virker.

 

Ja! Jeg mener Danmark er ved at blive ”skævt” og det er vores opgave, som socialdemokrater, at rette op på disse skævheder, så ulighederne ikke vokser i en grad, som vi ikke kan være bekendt i fremtiden.

For mig at se, er det underligt, at V kvit og frit i folketingsvalgkampen kunne gå ud med den overbudspolitik og så overlade til de små, de svage og de gamle, at finde besparelser. Det var jo ikke dem der fik skattelettelserne. Så et større tilskud til Århus, må vi da i denne situation kunne forvente?

Jeg vil holde hoved koldt og hjertet varmt i denne valgkamp og arbejde for, at ulighederne i vores samfund ikke bliver større.

 

Pas på! 
Denne computer har ingen hjerne
- så brug din egen.